Obama erdhi në pushtet në mes të krizës më të keqe që nga Depresioni i Madh, shkruan “Bloomberg”.

Produkti i brendshëm bruto i Shteteve të Bashkuara që nga fillim i këtij viti u rri në 1.7 për gjind në tre mujorin e tretë, transmeton lajmi.net.

Kjo është rritje më e ngadalshme që kanë trashëguar administratat e mëparshme, rezultati është kërkesa e dobët globale, plakja e popullsisë dhe investimet modeste të korporatave.

Shkalla e papunësisë prej 4.6 për qind, sipas vlerësimit “Bloomberg” Trump është në një pozitë disi më të mirë se ajo në të cilën kishin lënë gjashtë presidentët e kaluar me përjashtim të George Ë. Bush, i cili fitoi në vitin 2000, kur shkalla e papunësisë ishte nën 4 , 0 për qind.

Fitimet në nëntor u rënë vetëm 2.4 për qind, që është rritja më e ulët e fitimeve kjo është vërejtur gjatë mandatit të secilit prej shtatë presidentit të mëparshëm të përfshira në analizë.

Prodhimi industrial i SHBA në nëntor ra në 0.6 për qind, e cila, sipas vlerësimit, do të jetë një nga sfidat më të mëdha për Trump. /Lajmi.net/

.

albania.eu.com Reviewed by albania.eu.com on . Cila është gjendja ekonomike në SHBA që Obama po i lë Trumpit? Cila është gjendja ekonomike në SHBA që Obama po i lë Trumpit? Rating: 5.0
Albania News Agency Online - Albania Portal me lajme shqip 2017!